logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fülöp-szigeteki egyetemi lövöldözés: egy volt polgármester is az áldozatok között

Három embert, köztük egy volt polgármestert megöltek vasárnap a Fülöp-szigeteken egy lövöldözésben a főváros, Manila egyik egyetemén.

Az eset az Ateneo de Manila Egyetemen történt, amikor a joghallgatók és családtagjaik a diplomaosztó ünnepségre érkeztek, amelyen a Fülöp-szigetek déli részén levő Lamitan város egykori polgármestere, Rose Furigay is részt vett.

Haláláról Joy Belmonte, a lövöldözés helyszínéül szolgáló városrész önkormányzati vezetője számolt be. Elmondta: a jelek szerint a támadás kifejezett célpontja lehetett a volt polgármester.

Életét vesztette még Furigay asszisztense és az intézmény egyik biztonsági őre.

A végzősök között volt a volt polgármester lánya is, ő megsebesült, a rendőrség szerint állapota stabil. A lövöldöző, aki maga is megsebesült, autóval próbált elmenekülni a helyszínről, de feltartóztatták, és őrizetbe vették.

Az elfogott gyanúsított szintén Lamitanból származik, és korábban korrupciós és kábítószerrel kapcsolatos ügyekkel vádolta meg az egykori polgármestert. Lamitan városa Basilan tartományban található, amely az Abu Sayyaf iszlamista terrorcsoport fellegvára.

Az iskolai és egyetemi lövöldözések ritkák a Fülöp-szigeteken annak ellenére, hogy viszonylag lazák a fegyvertartási szabályok. A politikusok elleni célzott merényletek azonban gyakrabban előfordulnak, különösen választások idején.

Ajánljuk még