logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Senkinek sem állt érdekében jogi eljárások elindítása Nagy-Britannia szerint

Nagy-Britannia csalódottan fogadta a hírt arról, hogy az Európai Bizottság jogi eljárást indít az Egyesült Királyság ellen a London uniós kilépését szabályozó Brexit-megállapodás megszegése miatt, az eljárás „senki érdekeit nem szolgálja” – nyilatkozott a brit kormány szóvivője pénteken.

A szóvivő szerint főleg azért kiábrándító az Európai Bizottság döntése, mert az Észak-Írország és Nagy-Britannia közti áruforgalom mostani gyakorlata „bizonyítottan nem jelent veszélyt az EU egységes piacára”.

A jogi vita senkinek sem érdeke, és nem fogja megoldani az észak-írországi lakosok és vállalatok előtt álló problémákat – fogalmazott a kormányszóvivő, s hozzátette: az észak-írországi jegyzőkönyv általuk javasolt módosításával az EU nem járna rosszabbul, mint az eredeti megállapodásban foglaltakkal.

Kapcsolódó tartalom

Az Európai Bizottság pénteken jelentette be, hogy négy új kötelezettségszegési eljárást indít az Egyesült Királyság ellen, amiért az EU-ból kilépett ország az árukereskedelmet szabályozó észak-írországi jegyzőkönyv több előírását sem hajtotta végre, sőt a brit parlament a jegyzőkönyv módosítását szavazta meg, ami szembemegy a Brüsszel és London közt létrejött megállapodással.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még