logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Osztrák kancellár: Magyarország fontos partnere Ausztriának

Karl Nehammer osztrák kancellár szerint Magyarország fontos szomszédja és partnere Ausztriának, a kétoldalú kapcsolatok jók, és örömmel fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt egy hét múlva Bécsben – derül ki a kancellári hivatal csütörtökön kiadott közleményből.

A nyilatkozat szerint az osztrák kormányfő különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni uniós perspektívák iránti elköteleződés szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal.

Nehammer úgy fogalmazott: „azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik”. A kancellár szerint az EU határainak „erős védelemre van végre szükségük”, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot.

Twitter-oldalán a kancellár azt írta, hogy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni. Fogalmazása szerint „alig várja”, hogy jövő héten Bécsben fogadhassa a magyar miniszterelnököt.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön jelentette be a kormányfő jövő heti bécsi utazását, melyen a fenti témák mellett a tervek szerint szó esik még az európai energiaválságról, az Ukrajnában zajló háborúról és az EU újjáépítési alapjáról is.

Ajánljuk még