logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Azonnal lecsaptak a ritka vámpírölő készletre az aukción

| Szerző: hirado.hu
A 19. századi doboz tartalmazott feszületeket, szenteltvizet, karót, réz gyertyatartókat és korabeli rendőrségi iratokat is.

A ritka, 19. századi vámpírölő készlet az eredeti becsült ár hatszorosáért, több mint 13 000 fontért (6,3 millió forint) kelt el az angliai Hansons Auctioneers aukciósház által szervezett árverésen – tájékoztat a Fox News.

Az aukciósház közleménye szerint a vámpírölő készlet feszületeket, egy pár pisztolyt, lőporos tégelyt, szenteltvizet, egy gótikus Bibliát, fakalapácsot, karót, réz gyertyatartókat, rózsafüzért, valamint korabeli rendőrségi iratokat tartalmazott. A doboz zárszerkezetébe két sárgarézből készült feszületet építettek bele.

Charles Hanson, az aukciósház tulajdonosa szerint a készlet eredetileg egy Lord William Malcolm Hailey nevű férfié volt, aki Brit-India egykori adminisztrátora volt. „Nagyon érdekes, hogy egy arisztokrata férfi ilyen tárgyat birtokolt. Ez emlékeztet bennünket arra, hogy a vámpírmítosz a társadalom minden rétegében élt” – írta Hanson a közleményében.

„A vámpírokba vetett hit több száz évre nyúlik vissza, és a világ egyes részein még ma is fennáll. A vámpír megölésének feladata rendkívül komoly feladat volt, és a történelmi beszámolók azt sugallták, hogy különleges módszerekre és eszközökre volt szükség” — tette hozzá Hanson.

A vámpírölő készlet iránt a világ minden tájáról érkeztek érdeklődők, végül egy brit magánvásárló vette meg az aukción.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még