logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sikerült megállapodni: tovább épül az észak-erdélyi autópálya

| Szerző: hirado.hu
Folytatódhatnak az autópálya-építések Romániában, miután a kormánynak sikerült megállapodnia a kivitelezővel egy észak-erdélyi szakasz megépítésében. A kivitelező cég a magas üzemanyagárak, és a megemelkedett építőanyag árak miatt a korábbi kontraktus felbontását kérte, ám most sikerült megállapodnia a bukaresti kormánnyal a folytatásról.

Sajtóhírek szerint sikerült megállapodnia a román Országos Közúti Infrastruktúrakezelőnek a kivitelező UMB Speditonnal, így a héten tovább folytatódnak az útépítési munkák a Magyarnádas és Magyarzsombor közötti szakaszon – adta hírül a Főtér.ro román közlések alapján.

A kivitelező cég a világjárvány és az ukrajnai háború miatt jelentősen megdrágult építő- és és üzemanyagárak miatt nem tudta a korábbi szerződésben rögzített áron vállalni a munkát, így a kontraktus felbontását kezdeményezte. Mivel azonban a román kormány nem reagált a cég lépésére, a vállalat abbahagyta a megkezdett munkákat.

Amint a cikk írja, a jelek szerint a kabinet engedett, így tovább folytatódhatnak a munkálatok.

A munkálatok folytatása azért is égetően fontos, mert a 23 milliós Romániában az autópályák hossza nem éri el az 1000 kilométert, amely európai viszonylatban igen alacsonynak számít.

Ajánljuk még