logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Véres merénylet Szomáliában, öngyilkos merénylő robbantott

Legkevesebb tizenkét halálos áldozatot követelt vasárnap egy szomáliai hotel ellen elkövetett pokolgépes merénylet – közölte Hasszán Dhiszov helyi rendőrségi szóvivő.

Előzetes értesülések szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel robbanószerrel megpakolt teherautóját a fővárostól, Mogadishutól északkeletre található Dzsovar településének egyik szállodája előtt.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorszervezet jelentkezett. A szélsőségesek szerint a terrortámadásban katonákkal és helyi politikusokkal végeztek.

Az érintett hotel politikusok és üzletemberek körében volt népszerű. A rendőrség úgy tudja, a merénylet során a regionális vezetés két minisztere is megsebesült. Mindemellett félő, hogy a halottak száma tovább növekedhet, mivel a robbantás a környező lakóházakban és üzletekben is komoly károkat okozott.

Szomália júniusban beiktatott új államfője, Hasszán Sejk Mohamud határozottabb katonai fellépést ígért a terroristákkal szemben.

Szomáliában a biztonsági helyzet rendkívül törékeny, elsősorban az al-Kaida iszlamista terrorszervezethez köthető al-Shabaab merényletei miatt. Tovább nehezíti a helyzetet a negyven éve nem tapasztalt aszály, amely miatt már több mint 800 ezren hagyták el falvaikat.

Ajánljuk még