logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Deszkáján pihent a szörfös, amikor elkapta a vádliját egy cápa

| Szerző: hirado.hu
Tigriscápa támadt egy szörfösre az Egyesült Államokban. A férfi a deszkáján feküdt, amikor az állat elkapta a lábát és a mélybe rántotta. Minden erejét összeszedve addig ütötte a cápát, amíg az el nem engedte, majd a szörfös visszamászott a deszkára és kimenekült a partra.

 

A 41 éves Shawn Donnelly egyike volt annak az öt áldozatnak – köztük egy arizonai turista és egy helyi vízimentő –, akiket az elmúlt napokban cápák támadtak meg Long Island vizein – írja a New York Post.

A férfi szörfözés közben pihent a deszkáján, amikor egy cápa elkapta a vádliját és lerántotta a deszkáról. „Lesből támadt rám, sosem féltem még ennyire. Ordítottam és csapkodtam, ahol csak értem. Úgy úszott, mint egy torpedó. Egy hal sem mozdult, a víz is tükörsima volt, és egyszer csak bumm, jött a cápa. A következő dolog, amire emlékszem, hogy ledöntött a deszkámról” – emlékezett vissza a történtekre.

A szörfös többször is megütötte a vadállatot, majd gyorsan visszamászott a deszkára, és evezni kezdett. „Néhány csapás után sikerült elkapnom egy jó hullámot, ami kivitt a partra” – mondta.

A férfit kórházba szállították, ahol ellátták a körülbelül 5 centiméteres harapott sebet.

A Long Island-i vizek adnak otthont a homoki cápáknak és a fiatal fehércápáknak is, amelyek a nyári hónapokban néha a part közelében úsznak.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még