logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Derékig érő vízben támadta meg a cápa a népszerű tengerparton

| Szerző: hirado.hu
Két hét alatt az ötödik cápatámadásról számoltak be Long Islandnél. Két férfit 12 óra elteltével ugyanazon a partszakaszon ért cápatámadás a héten. A körülményekhez képest szerencsére mindketten jól vannak, sérüléseik nem életveszélyesek.

 

Két ember megsérült egy cápatámadás következtében a New York állambeli Long Islandnél, az áldozatok nincsenek életveszélyben – közölték a hatóságok.

Egy 49 éves arizonai férfit a csuklóján és a háta alján harapott meg egy cápa, a Seaview Beach partján lévő derékig érő vízben – közölte a Suffolk megyei rendőrség.

„A férfi derékig érő vízben állt, amikor egy cápa hátulról a közelébe úszott, majd megtámadta őt” – áll a rendőrség közleményében. Az áldozat saját lábán ki tudott sétálni a vízből, a Suffolk megyei rendőrség azonban helikopterrel a Stony Brook kórházba szállította ellátásra – közölte a rendőrség.

Kapcsolódó tartalom

A támadás csaknem 12 órával azután történt, hogy egy szörfösre támad egy cápa Smith Point Beach közelében

Ugyanezen a napon, körülbelül 30 kilométerrel arrébb egy szörfösre támadt egy cápa Smith Point közelében, amely szintén a Fire szigeten található – írja az NBC News. 

Steve Bellone Suffolk megyei ügyvezető elmondta, hogy a szörföst reggel fél nyolc körül húzta le a cápa a deszkájáról, és a lábán mély sérüléseket okozott. A férfi védekezésként ököllel megütötte a cápát, és egy hullám a part felé sodorta, távolabb az állattól – mondta Bellone.

A sajtótájékoztatón a hatóságok közölték, hogy a cápát hosszas keresés után sem találták a part közelében. A strandot a támadás után lezárták, azonban néhány óra elteltével még aznap újranyitották.

Tíz nappal korábban ugyanitt történt cápatámadás, amikor egy vízimentőt sebesített meg egy cápa. Bellone elmondta, a mentős már a jövő héten visszatér dolgozni.

Ajánljuk még