logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A harvardi oktató a legfelsőbb bírák zaklatására buzdít

| Szerző: hirado.hu
Egyre agresszívebb, fenyegetőbb a baloldal. Nemrég a Georgetowni Egyetem egyik professzora vette védelmébe az amerikai legfelsőbb bírákat célzó agresszív tüntetéseket, most pedig egy harvardi oktató követte a példáját: Alejandra Caraballo arról írt a Twitteren, hogy soha többé ne legyen békéje annak a hat bírónak, akiknek döntése után mostantól az egyes amerikai tagállamok döntenek arról, engedélyezik-e az abortuszt vagy sem.

Alejandra Caraballo egyenesen arra szólítja fel az amerikaiakat bejegyzésében, hogy

nyilvánosan zaklassák a bírákat, ez ugyanis állampolgári kötelességük

– írja cikkében a Zero Hedge.com.

Ő csak a legutóbbi azon amerikai akadémikusok sorában, akik a bírák zaklatására szólítanak fel, csupán azért, mert az övékével ellentétes alkotmányos nézeteket vallanak. Ez is jól példázza, milyen gyűlöletfüggőség alakult ki Amerikában – mutat rá a cikk írója.

Idézi Caraballo más Twitter-bejegyzéseit is, amelyekben például azt mondja: „Mivel a nőknek nincsenek jogaik, így ezeknek a bíráknak sem lehet többé egyetlen békés pillanata sem a nyilvánosság előtt.” A harvardi oktató arról is ír, hogy  érezniük kell ugyanazt a nyugtalanságot, bizonytalanságot és szorongást, amit szerinte az emberekre zúdítanak.

Az ezekhez hasonló felszólítások annak ellenére sem szűntek meg, hogy Brett Kavanaugh bíró állítólag öngyilkosságot kísérelt meg otthonában.

A cikk írója megjegyzi, ő mindig megvédte az emberek tiltakozáshoz való jogát, ez azonban senkit sem hatalmaz fel arra, hogy visszaéljen ezzel a jogával. A velünk ellentétes véleményen lévő igazságszolgáltatásban dolgozók és bírák zaklatása ugyanis nagyon veszélyes.

Amennyiben a baloldalon egyre többen buzdítanak agresszív tiltakozásra és nyilvános konfrontációra, úgy egyre nagyobb rá az esély, hogy ezek az incidensek erőszakossá válnak

– teszi hozzá.

Ajánljuk még