logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb szörnyű medvetámadás történt Brassó megyében

| Szerző: hirado.hu
Súlyos sérülésekkel került a megyei sürgősségi kórház intenzív osztályára egy 60 éves férfi, aki Brassó megyében, Kaca falu határában találkozott egy anyamedvével - számolt be a Főtér.ro hírportál. Nem ez az első medvetámadás a térségben, ugyanis egy hónappal ezelőtt egy pásztorra szintén egy anyamedve rontott rá, akinek juhászkutyák mentették meg az életét.

A 60 éves férfit – aki horgászni indult – a karján és a combján sebesítette meg a nagyvad, azonban sérülten sikerült visszajutnia a faluba, ahol elsősegély ellátás után kórházba szállították.

Nem ez az első medvetámadás Brassó megyében, ugyanis egy hónappal ezelőtt egy pásztorra szintén egy anyamedve rontott rá, akinek juhászkutyák mentették meg az életét – emlékeztetett a portál.

Kapcsolódó tartalom

Közben Tusnádfürdőn, ahol jövő héten kezdődik a hagyományos szabadegyetem és diáktábor, pár napon belül két medvecsaládot is el kellett költöztetni az üdülőváros környékéről a helyiek és a turisták biztonsága érdekében.

Az egyik medvecsalád kitelepítésére vasárnap került sor, amikor egy anyamedvét három bocsával együtt előbb elkábítottak, majd elszállították a területről, továbbá kedden hajnalban is hasonló művelet történt.

A portál továbbá hozzátette, csak a múlt héten 25 vészhívás futott be lakott területen felbukkanó medvék miatt Hargita megyében. Tízszer Tusnádfürdőn, ötször pedig Székelyudvarhelyen észlelték a nagyvadakat.

Ajánljuk még