logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb felvétel bizonyítja, hogy a rendőrség mennyire lassan reagált a fegyveres ámokfutásra

Egy helyi lap közzétette a májusi texasi iskolai mészárlás idején a biztonsági kamerák által készített felvételeket, amelyek újabb bizonyítékát adják annak, hogy a rendőrség döbbenetesen lassan reagált a fegyveres ámokfutásra.

Az Austin American-Statesman című lap honlapján közzétett videókon fegyveres, védőöltözetes rendőrök láthatók az uvaldei iskola folyosóján, az osztályterem előtt, ahol a 18 éves támadó 19 kisdiákot – tíz év körüli gyermekeket – és két tanárt lőtt agyon május 24-én. A rendőrök több mint egy órát vártak, mielőtt bementek az osztályterembe, és az ámokfutót lelőve véget vetettek a gyilkolásnak.

Kapcsolódó tartalom

A felvételt eddig nem hozták nyilvánosságra, így most újra dühöt váltott ki a dél-texasi kisvárosban, ahol a rendőrök felelősségre vonását és az eddigieknél részletesebb magyarázatot követelnek.

A texasi törvényhozók vezette hivatalos vizsgálóbizottság korábban azt közölte, hogy a lakosoknak először vasárnap mutatja be a videót, valamint több mint negyven tanú többhetes, zárt ajtók mögött tett vallomása után megosztják, mit állapítottak meg.

Az iskola folyosói kamerájának felvétele szerint két rendőr már percekkel a fegyveres belépése után megközelítette az osztálytermeket, majd a lövések hangjai közepette visszafutottak.

Az osztályban tartózkodó gyerekekről a kiszivárgott videókon nincsenek képek.

Steve McCraw, a texasi közbiztonsági minisztérium igazgatója szerint a videó ijesztő bizonyítéka annak, hogy a rendőrségi akció kudarcot vallott. McCraw már korábban elismerte, hogy a rendőrség hibázott azzal, hogy nem rohamozta meg azonnal a termet. Akkor azt mondta: a helyszínen tartózkodó rendőrkapitány úgy gondolta, hogy a támadó, Salvador Ramos elbarikádozta magát az osztályteremben, és a gyerekek már nincsenek közvetlen veszélyben, ezért a rendőrségnek van ideje felkészülni a rohamra.

Ajánljuk még