logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Továbbra is rejtély, mi okozta a fiatalok halálát az éjszakai klubban: a tulajdonost letartóztatták

A tulajdonosát és két alkalmazottját is letartóztatták annak a dél-afrikai szórakozóhelynek, ahol a múlt hónapban 21 fiatal rejtélyes körülmények között meghalt – közölte Kelet-Fokföld tartomány rendőrségének szóvivője szerdán.

Az áldozatok halálának pontos okát továbbra sem tudják, a gyanú szerint gázszivárgás, esetleg véletlenszerű mérgezés állhat a tragédia mögött.

Rendőrségi beszámolók szerint az East London-i szórakozóhelyen június 26-án reggel találtak rá a fiatalok holttesteire, amelyeken azonban nem volt látható külső sérülés. A 13-17 éves kiskorúak születésnapot és a nyári szünet kezdetét ünnepelték, s a táncparketten összeomolva, asztalokra dőlve vagy székükbe roskadva lelték halálukat.

Kapcsolódó tartalom

Az áldozatok múlt heti temetésén Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök élesen kritizálta, hogy a kiskorúakat alkohollal szolgálták ki, s elítélte a szórakozóhely tulajdonosát, amiért „hasznot húzott a gyerekek életéből”.

Már korábban is nyomozás indult az East London-i szórakozóhely ellen, amiért 18 év alattiakat is kiszolgálták alkohollal.

 

Ajánljuk még