logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megvan a biztonsági felvétel! Döbbenetesen lassú volt az intézkedés a texasi iskolai lövöldözésnél – VIDEÓ

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Napvilágra került a texasi iskolai mészárlásról egy felvétel, amit az épület folyosójára felszerelt biztonsági kamera rögzített. Az 1 óra 22 perc hosszúságú videó újabb bizonyítéka annak, hogy a rendőrség milyen lassan reagált a lövöldözésre.

Nyilvánosságra került az uvalde-i Robb Általános Iskola biztonsági felvétele a lövöldözés napjáról – tájékoztat a Fox News.

A felvételeken látható, hogy a fegyveres, akit a hatóságok a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, több lövést adott le egy AR-15 típusú puskából az iskola előtt, majd 11:33-kor belépett az épületbe, és lövöldözni kezdett két szomszédos osztályteremben.

A következő két és fél percben több mint 100 lövést adott le a két tanteremben. 11:36-kor hét rendőr berohant az iskola épületébe, ketten közülük puskával, négyen pedig kézifegyverrel felfegyverkezve.

Mielőtt a merénylő belépett az iskolába, két rendőr is észlelte. Az egyikük rádión engedélyt kért a lövésre, de a felügyelő vagy nem hallotta a kérést, vagy nem reagált időben. A másik tiszt pedig lőtávon kívül tartózkodott.

Az elkövető 11:37-kor az osztályteremből tüzet nyitott a rendőrökre, akik visszahúzódtak a folyosóra. A felszerelés, a ballisztikus pajzsok, puskák és golyóálló mellények, valamint a rendőrségi erősítés 11:52-re és 12:04-re ért a helyszínre. 12:21-kor a rendőrök végigsétáltak a folyosón, hogy közelebb helyezkedjenek az osztályterem bejáratához. A felvételen látható egy tiszt, amint egy kézfertőtlenítőszer-adagolóhoz megy, és fertőtleníti a kezét 12:30-kor.

Az osztályterem ajtaját végül 12:50-kor törték be, 74 perccel azután, hogy az első rendőrök beléptek az iskolába.

Steven McCraw, a texasi közbiztonsági minisztérium igazgatója szerint Pete Arredondo, az uvalde-i iskolai körzet rendőrfőnöke a felelős a hatóságok megkésett reagálásáért.

„Három perccel azután, hogy a gyanúsított belépett a nyugati szárnyba, elegendő számú fegyveres, páncélzatot viselő rendőr volt jelen ahhoz, hogy elszigeteljék, eltereljék és semlegesítsék az alanyt” – mondta McCraw a texasi szenátus különbizottságának, amely a lövöldözést vizsgálja. „Az egyetlen dolog, ami megakadályozta, hogy a 111-es és a 112-es szobába behatoljanak a hivatásuk iránt elkötelezett rendőrök, az a helyszínen tartózkodó parancsnok volt, aki úgy döntött, hogy a rendőrök életét a gyermekek élete elé helyezi” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Don McLaughlin Uvalde polgármestere azzal védte a helyi rendőrséget ért kritikákat, hogy a texasi közbiztonsági minisztérium igazgatója csak elodázza a felelősséget az állami bűnüldöző szervekről.

„McCraw a tájékoztatókon kihagyja a saját rendőreinek és rendőreinek számát, akik aznap a helyszínen voltak. Kihagyja, hogy ezalatt az idő alatt az épületben lévő összes többi osztálytermet biztonságosan evakuálták az Uvalde-i rendőrtisztek a határőrség segítségével” – mondta a polgármester az Uvalde-i városi tanács június 21-i ülésén.

Ahogy arról korábban a hirado.hu már beszámolt, május 24-én a 18 éves Salvador Ramos meggyilkolt 19 általános iskolás diákot és két tanárt. A rendőrök több mint egy órás várakozás után végül behatoltak az osztályterembe és agyonlőtték. A lövöldözést, valamint a rendőri reagálást, vagy annak hiányát egy speciális bizottság vizsgálja.

 

Ajánljuk még