logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szánthó Miklós: Azon dolgozik a baloldal, hogy ne lehessen egészségügyi és pedagógus-béremelés Magyarországon

| Szerző: hirado.hu
Az Európai Parlament LIBE-bizottsága ezen a héten szavaz arról a jelentéstervezetről, amelynek egyértelmű célja, hogy megfossza Magyarországot az uniós helyreállítási alapból származó forrásoktól – olvasható az Alapjogokért Központ főigazgatójának Facebook-bejegyzésében. Hozzátette, aki a megállapodás megfúrásán dolgozik, az annak szurkol, hogy ne kapjanak fizetésemelést a hazai pedagógusok és az egészségügyi dolgozók, ugyanis az alap forrásaiból jelentős összegeket tervez a kormány erre fordítani.

 

A jelentéstervezetet a Judith Sargentini helyét átvevő baloldali, zöldpárti, európai parlamenti képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield terjesztette elő.

Célja az, hogy megfossza Magyarországot az uniós helyreállítási alapból származó forrásoktól

– olvasható Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatójának Facebook-bejegyzésében.

Ez a jelentés konfliktust kíván szítani mind az Európai Bizottságban, mind az Európai Tanácsban, és éket akar verni a magyar kormány és az Európai Bizottság közé. Mindezt egy olyan időszakban, amikor az EU szomszédságában dúló háború miatt minden eddiginél nagyobb szükség lenne az összefogásra, és az uniós intézményeknek a béke megteremtéséért kellene erőfeszítéseket tenniük.

A hazai baloldal és annak nyugat-európai szövetségesei azonban közösen azon ármánykodnak, hogy ne jöjjön létre a megállapodás

– írta Szánthó Miklós. Leszögezte:

aki most a megállapodás ellen dolgozik, az valójában azt akarja, hogy az orosz–ukrán háború és a brüsszeli elhibázott szankciós politika miatt emelkedő háborús infláció tovább növekedjen.

Aki a megállapodás megfúrásán dolgozik,

az annak szurkol, hogy ne kapjanak fizetésemelést a hazai pedagógusok és az egészségügyi dolgozók, ugyanis az alap forrásaiból jelentős összegeket tervez a kormány erre fordítani.

A LIBE-jelentést jegyző képviselő asszony vezette tavaly ősszel az Európai Parlament hazánkba látogató delegációját, mely a magyarországi helyzet értékelésekor kizárólag olyan álcivil szervezetekkel, politikai NGO-kkal egyeztetett, amelyek rendszeresen kapnak támogatást a Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF), és a magyar kormányzat döntéseit rendszeresen kritizálják – hangsúlyozta.

A LIBE-bizottság tollát az OSF-hez tartozó politikai NGO-k fogták a jelentés megírásakor is. Nem meglepő mindez egy olyan bizottságtól, amelynek elnöke és alelnöke is szerepel egy holland, nem kormányzati szervezet által összeállított, Soros György megbízható brüsszeli szövetségeseit felsoroló listán – folytatta az Alapjogokért Központ vezetője.

Mindeközben az EP egy másik szakbizottságában

a hazánk lejáratásán gőzerővel dolgozó Daniel Freund német baloldali, zöldpárti képviselő által megrendelt tanulmány a hazánknak járó források 100 százalékának elvételét javasolja.

A Delbos-Corfield-jelentés és a források megvonását javasló tanulmány egy ideológiailag motivált, politikai természetű, összehangolt támadás, az EP balliberális többsége és a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának közös offenzívája hazánkkal szemben.

 

Ajánljuk még