logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ilyen kecske nincs még egy, csodájára járnak az emberek

| Szerző: hirado.hu
Pillanatok alatt elnyerte az internetfelhasználók tetszését az a pakisztáni kecskebak, aki hihetetlen hosszú füleinek köszönheti a világhírnevet.

 

Szimbának, a Karacsiból származó kecskebaknak 54 centiméter hosszú hallószervei vannak. Amióta világsztár lett, szépségversenyeket nyer és elkényeztetik – írta a BBC.

A tenyésztője, Mohamed Hasan Narejo nemrég a Guinness Rekordok Világszervezetéhez fordult, hogy kedvencét a világ „minden idők legnagyszerűbb kecskéje” címmel jegyeztesse be.

Mivel a világ legnagyobb rekordgyűjteményének számító évente kiadott könyvben egyelőre nem létezik olyan kategória, amely a leghosszabb fülű kecskét jelölné, így egyelőre még nem világos, hogy Szimba fülei valóban rekordhosszúságúak.

Narejo elmondta, hogy a hírnév ellenére Szimba fülei botlásveszélyesek, így a gazda azokat az állat háta köré hajtogatja, saját kezűleg pedig még egy hordható hámot is tervezett, amely szintén megkönnyíti a kecske számára a közlekedést.

Mivel a férfi a rivális gazdák irigysége miatt is fél, imák és hagyományos iszlám szertartások segítségével próbálja meg távol tartani Szimbától a rosszindulatú erőket.

Narejo elárulta, hogy az állatot azért akarja felnevelni, hogy Pakisztánt mint a kecsketenyésztés világelső országát népszerűsítse: „Szimba pakisztáni nevének be kell járnia az egész világot” – mondta a kecsketulajdonos.

A címlapfotó illusztráció. (Forrás: MTI/EPA/Szandzsaj Baid)

Ajánljuk még