logo

Műsorújság

Rendkívüli

Belehalt sérüléseibe Abe Sindzó volt japán miniszterelnök

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lépett a legnagyobb német ingatlan bérbeadó: télen 17 fokra csökkenti a lakások éjszakai fűtését

| Szerző: hirado.hu
Németországban a következő fűtési szezonban 17 celsius fokra csökkenti a lakások éjszakai fűtési hőmérsékletét a legnagyobb ingatlankezelő vállalat. A döntés összhangban van a gazdasági miniszter szavaival, amelyek szerint mindenkinek hozzá kell szoknia a spóroláshoz.

 

Németország legnagyobb – ingatlanok bérbeadásával, értékesítésével foglalkozó – cége, a Vonovia az energiatakarékosság érdekében csökkenti az általa kezelt otthonok éjszakai hőmérsékletét – számolt be a Berlingkse.

A változtatás értelmében este 11 óra és reggel 6 óra között az ingatlanokban a központilag szabályozott hőmérséklet nem haladja majd meg a 17 celsius fokot. A Vonovia szakembereinek számításai szerint – az ukrajnai háborúkkal járó szankciók miatt kialakult energiaszegény helyzetben – 8 százalékkal lesznek alacsonyabbak az energiaköltségek. A folyamatot a cég fokozatosan szándékozik bevezetni, a 100 százalékos bevezetést őszre tervezik.

A cég jövőbeni energiaszabályozása összhangban van Robert Habeck német gazdasági miniszter közelmúltban tett kijelentésével, amely szerint mindenkinek hozzá kell szoknia a spóroláshoz, és az energiatakarékos életmódhoz.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még