logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Texas több megyéje inváziónak minősítette a Mexikó irányából érkező illegális migrációt

| Szerző: hirado.hu
Texas állam több megyéje közleményt adott ki, melyben inváziónak minősítették az utóbbi időben tapasztalható, Mexikó irányából érkező illegális migrációt.

Uvalde, Kinney, Terrell, Medina, Burnet és Goliad megyék megyei tisztviselői kedden délután Bracketteville-ben találkoztak, hogy kifejezzék aggodalmukat a Mexikóból Texasba illegálisan átkelő migránsok gyorsan növekvő száma miatt – közölte a Breitbart.

Kinney megye sajtóközleménye részletesen beszámol a megye területén tapasztalható megnövekedett embercsempészet hatásairól. “Június hónapban a Kinney megyei bűnüldöző szervek több mint 67 csempészkísérletet akadályoztak meg” – áll a közleményben.

Texasi lakosként ezt elfogadhatatlannak tartom” – közölte Tully Shahan megyei bíró. “Nem engedjük tovább, hogy Texas szuverenitását olyanok támadják meg, akik nem hajlandók betartani a törvényeinket” – tette hozzá.

“Ezért a mai napon, 2022. július 5-én Kinney megye, csatlakozva több más, a texasi határon fekvő megyéhez, kijelenti, hogy az amerikai alkotmány IV. cikkének 4. szakaszában és a texasi alkotmány 4. cikkének 7. szakaszában használt “invázió” fennállását” – áll a közleményben.

“Azért tesszük meg ezeket a lépéseket, mert reméljük, hogy arra ösztönözhetjük kormányzónkat, hogy ismerje el, hogy invázió van a mexikói határon, és tegye meg a szükséges intézkedéseket Texas szuverenitásának és területi integritásának megőrzése és védelme érdekében” – tették hozzá.

A Breitbart Texas megkereste Greg Abbott kormányzót, hogy reagáljon a megyék nyilatkozatára. Válasz egyelőre még nem érkezett.

A borítókép illusztráció. 

Ajánljuk még