logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Letartóztatták a chicagói mészárlás elkövetőjét

Egy 22 éves férfit vett őrizetbe a rendőrség azután, hogy egy háztetőről tüzet nyitott a függetlenség napi felvonulókra Chicago elővárosában. Hat ember vesztette életét és több tucatnyian megsebesültek. Egy szemtanú azt mondta, hogy több mint 20-25 lövést hallott, miközben a felvonulók pánikolva menekültek. A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott – hangzott el az M1 Híradó műsorában.

Öten a helyszínen életüket vesztették, egy ember a kórházban hunyt el. A több tucatnyi sérült legtöbbjének a lőtt sebét látták el, közöttük gyerekekét is.

„Több mint nyolc órával a lövöldözést követően vették őrizetbe a 22 éves férfit, aki nem állt ellen az intézkedésnek” – tájékoztatott Lukóczki Gábor az M1 tudósítója. Hozzátette, hogy a gyanúsított kihallgatása még a késő esti órákban is tartott. Kiderült, hogy egy létra segítségével mászott fel a háztetőre, ahol elbújt, majd egy nagy teljesítményű puskával tüzet nyitott a felvonulókra.

Kapcsolódó tartalom

A szemtanúk elmondása szerint a felvonulás zaja miatt sokan nem is hallották a lövések hangját, csak akkor tudatosult bennük, hogy mi történik, amikor a tömeg egy része pánikolva menekülni kezdett.

Címlapfotó: Rendőrök átkutatnak egy területet Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson (Fotó: MTI/AP/Nam Y. Huh)

Ajánljuk még