logo

Műsorújság

Rendkívüli

Holtan került elő a Kis-Duna-ágban eltűnt bv-dolgozó

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hidegzuhany Németországban: Korlátoznák a melegvíz elérhetőségét a második legnagyobb városban

| Szerző: hirado.hu
Megszorítások jöhetnek Németországban. Hamburg korlátozhatja a lakosság hozzáférését a melegvízhez, az energiaválság eszkalálódásának köszönhetően.

Jens Kerstan, Hamburg környezetvédelmi szenátora egy német napilapnak azt mondta, hogy a második legnagyobb német városban esetenként korlátozhatják a meleg víz elérhetőségét. A lépésre az energiaválság eszkalálódása miatt van szükség Németországban.

„Sokkal súlyosabb válságban vagyunk, mint azt a legtöbben gondolják” – mondta egy Kerstan vasárnapi interjú során.

A szenátor arra buzdította az embereket, hogy kevesebb ideig zuhanyozzanak, ne fürödjenek kádban, illetve szerezzenek be modern termosztátokat és víztakarékos zuhanyrózsákat.

Kapcsolódó tartalom

„Minél többet spórolunk, annál jobb lesz a helyzet télen, mert a tárolók megtelnek ”– mondta Jens Kerstan a Hamburger Abendblattnak a földgáz iránti kereslet csökkentéséről szólva.

Kerstan azt is elmondta, hogy a város fűtési hálózatában lévő a szobák maximális hőmérsékletének a csökkentését is fontolóra veszik.

Németország gazdasági és éghajlati minisztériuma közölte, hogy korábban a gáz mintegy 55 százalékát importálta Oroszországból, azonban ez április közepére 35 százalékra csökkent.  Németország 10 százalékra tervezi redukálni az orosz gázfelhasználást 2024 nyaráig.

Egyébként júniusban kihirdették Németországban a földgázellátási válsághelyzet második, riasztási fokozatát az Oroszországból érkező szállítások jelentős csökkenése miatt. Ebben a riasztási szakaszban már fennáll a gázellátással kapcsolatos probléma, de a piac még képes kezelni. Robert Habeck akkor úgy fogalmazott:

„Minden fogyasztónak, az iparban, a közintézményekben és a magánháztartásokban egyaránt a lehető legnagyobb mértékben csökkentenie kell a gázfogyasztást, hogy átvészelhessük a telet”.

Kapcsolódó tartalom

Az ország több földgázt importált az elmúlt időszakban Norvégiából és Hollandiából. Az energiahatékonyság ösztönzése és a megújuló energiával kapcsolatos kiépítése mellett viszont Németország tervbe vette a használaton kívüli szénerőműveinek beindítását is.

Ajánljuk még