logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó Péter: Egyetlenegy illegális migránst sem fogunk beengedni

| Szerző: hirado.hu
A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, hogy a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket. Szijjártó Péter vajdasági látogatása során leszögezte, hogy „ezeknek az embereknek, akik megtámadják a rendőreinket, akik agresszíven viselkednek itt Szerbiában, akik lövöldöznek, ezeknek az embereknek semmilyen joguk nincsen arra, hogy belépjenek Magyarország területére.”

„Világossá kell tenni, hogy itt semmifajta emberi jogi kérdésről nincsen szó” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott. A miniszter hangsúlyozta, hogy

ezeknek az embereknek, akik megtámadják a rendőreinket, akik agresszíven viselkednek, akik lövöldöznek semmilyen joguk nincsen arra, hogy belépjenek Magyarország területére.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a migránsok biztonságos országok tucatjain keresztül jöttek ide a határok sorozatos megsértésével.

„Senkinek nincsen joga a nemzetközi jog szerint két békés, biztonságos ország határát megsérteni, az ilyen határsértés egyértelmű bűncselekmény”

– mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ajánljuk még