logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ököllel ütötte a cápát, hogy megmentse a testvérét

| Szerző: hirado.hu
Súlyosan megsérült egy fiatal lány, miután egy cápa megtámadta az Egyesült Államokban. A tini a bátyjának köszönheti az életét, aki azonnal a vízbe rohant és addig ütötte a cápát, amíg az el nem engedte a testvére lábát.

Megsérült egy 17 éves floridai lány, amikor egy több mint 2,5 méteres cápa megtámadta csütörtökön – tájékoztat az Independent.

A Taylor megyei seriffhivatal közölte, hogy a 17 éves Addison Bethea Keaton Beach közelében kagylót keresett a mintegy másfél méter mély vízben, amikor megtámadta a cápa. A lány bátyja azonnal a segítségére sietett, és addig ütlegelte az állatot, amíg az el nem engedte a húgát. Idő közben egy csónak is a segítségükre sietett és felhúzták a lányt a fedélzetre.

A fiatalt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. „A comb hátsó részén lévő ideg súlyosan megsérült. Az orvosok egyelőre bizonytalanok a láb állapotát illetően, és napról napra felülvizsgálják, hogy kiderüljön, mi a legjobb döntés” – magyarázta a lány apja.

A tinédzser néhány nappal az eset után elmondta, hogyan élte meg a támadást. „Egyszer csak valami beleakadt a lábamba. Oda pillantottam és egy cápát láttam” – mondta Addison a Jó reggelt, Amerika című műsornak adott interjúban. Hozzátette, hogy próbálta orrba ütni az állatot, hogy elengedje, de nem érte el. A tinédzser bátyja sietett a segítségére, aki addig viaskodott a cápával, amíg az elengedte a testvérét. „Minden véres volt. Gyorsan oda úsztam és megragadtam a cápát, próbáltam lökdösni, hogy szétválasszam őket, de nem sikerült. Ezután megint megragadtam, teljes erőből rugdosni kezdtem, közben pedig segítségért kiabáltam” – emlékezett vissza a férfi.

Az Egyesült Államok területén Florida államban történik a legtöbb cápatámadás, 1837 óta csaknem 900 esetről számoltak be.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még