logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem lehet a férfi vagy a női nemre utalni az amerikai légierő bázisán

Eddig több mint félmillió dollárt költött a Pentagon a gendersemlegességi ötletelésre a hadseregben. Most itt az új rendelet, ezúttal egy légitámaszpont katonái kaptak direktívát arról, hogyan olvashatnak fel kitüntetési parancsot.

 

Kiszivárgott egy vezetői utasítás a Dél-Koreában szolgálatot teljesítő amerikai katonák Osan légibázisáról, amelyben arra kérik az érintett katonákat, hogy a kitüntetési parancsok kihirdetésekor tartózkodjanak a nemekre utaló személyes névmások használatától, és a „he/she” helyett inkább a többes számú, általános „they” szócskát vagy az „egyén, tag és repülő” szavakat használják – derül ki a Mandiner beszámolójából.

Az utasításokat kifejezetten a havonta, illetve negyedévente a legkiválóbb munkát végzett katonák kitüntetési parancsának kihirdetésére vonatkozóan írta meg a minden támaszponton jelenlévő, altiszteket tömörítő szervezet. A légierő legfelsőbb vezetése nem válaszolt a Fox News azon kérdésére, hogy az utasítás a hadsereg hivatalos álláspontját tükrözi-e.

Nem az első eset, hogy a Pentagon kritikák kereszttüzébe kerül a légierő miatt. Utoljára akkor keltett felzúdulást a gendersemleges politika, amikor a légierő bejelentette: fontolóra veszi az „airman” szóból a férfiakra utaló „man” törlését.

Egy jelentés szerint a Védelmi Minisztérium több mint 5 millió munkaórát és 535 000 dollárt költött a gendersemlegességre, ami egyes republikánus képviselőknél eléggé kicsapta a biztosítékot. A jelentésre válaszul írt közös levelükben tizenkét republikánus szenátor úgy fogalmazott: „valós fenyegetésekkel kell szembenéznünk szerte a világon, a Biden-kormányzatnak Kínával, Oroszországgal, Iránnal vagy egy hatékony terrorelhárítási tervvel kellene foglalkoznia ahelyett, hogy baloldali szociális intézkedéseket vezetne be a hadseregben”.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még