logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Leopárd marcangolt halálra egy 6 éves kislányt – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Szörnyű leopárd támadás ért egy hatéves kislányt, akinek hátborzongató sikolyát még hallotta a családja, de nem tudták megmenteni a fenevadtól. A gyermek belehalt a sérüléseibe.


A 6 éves Zubaida Jant egy leopárd ölte meg az indiai Kasmír déli részén fekvő faluban, miközben odakint játszott. Zubaida segítségért kiáltott, amikor a nagymacska családi házuk közelében elkapta őt. A kislányt sajnos már nem tudták megmenteni. A leopárd elhurcolta, majd a rémült helyiek alig 30 perccel később megtalálták élettelen testét – írja cikkében a Daily Star.

A környék lakosai állandó félelemben élnek. Alig egy hónappal korábban Zubaida testvérét is megtámadta egy leopárd. A fiú csodával határos módon megmenekült. Ebben a hónapban Zubaida a negyedik gyermek, akit halálos leopárd támadás ért.

A falubeliek magatehetetlenül sírtak és kiabáltak gyászukban. Mindezért a jelenlegi vezetést okolják.

Az egyik helybeli azt mondta: „Arra kérjük a jelenlegi kormányt, hogy az összes rendelkezésre álló erőforrást mozgósítva, semmisítse meg vagy ejtse csapdába a nagymacskát. Nemrégiben a környéken ólálkodott egy leopárd. A vadvédelmi hivatal felállított egy ketrecet, és ennyi.”

Eddig a helyiek maguk próbálták megvédeni falujukat. Az elmúlt hetekben 50 vadász indult egy ólálkodó nagymacska keresésére Baramullába.

A helyi hatóságok óvatosságra intik a lakosokat, valamint a további áldozatok elkerülése érdekében elrendelték, hogy reggel 9 óra előtt ne induljanak iskolába a gyerekek.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még