logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Koppenhágai merénylet: korábban pszichiátriai kezelés alatt állt a magányos elkövető

| Szerző: hirado.hu
Soren Thomassen, koppenhágai rendőrfőkapitány közlése szerint magányos elkövető oltotta ki három ember életét, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. További négy sérült állapota válságos.

 

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott hétfő délelőtt a dán rendőrség a vasárnapi – három halálos áldozattal járó – koppenhágai lövöldözésről. Amint ismeretes este fél hat előtt, a dán főváros déli részén elhelyezkedő bevásárlóközpontnál egy 22 éves férfi három embert megölt, többeket megsebesített.

Kapcsolódó tartalom

Koppenhága rendőrfőkapitánya, Soren Thomassen a hétfő délelőtti – Berlingske című lap által által közvetített –  sajtótájékoztatón közölte: az eddigi vizsgálatok alapján kijelenthető, magányos gyilkosról van szó, semmi jel nem mutat arra, hogy lettek volna társai. A dán állampolgárságú elkövető ugyanakkor komolyan előkészítette az akciót.

Az áldozatokkal és a sérültekkel kapcsolatban a rendőrfőnök megállapította, a tettes véletlenszerűen választotta ki áldozatait, nem utal arra semmi, hogy ismerte volna őket korábbról.

A három halálos áldozat két 17 éves dán, és egy 47 éves orosz állampolgár. A merénylet során négy fő (két dán és két svéd állampolgár) súlyosan megsérült, őket kórházban kezelik, állapotuk súlyos.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az elkövetőnek nem volt fegyvertartási engedélye, és Soren Thomassen rendőrfőkapitány közlése szerint korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

Ajánljuk még