logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Koppenhágai lövöldözés: három halott, megszólalt a szemtanú

| Szerző: hirado.hu
Lövöldözés volt egy bevásárlóközpontban Koppenhágában vasárnap. Több embert is találat ért, a rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözésnek három halottja és több sérültje van, hárman kritikus állapotban vannak. A sebesültek pontos számát egyelőre nem tudni – közölte az M1 Híradó.

A rendőrök vasárnap este fél 6-kor kaptak bejelentés arról, hogy lövések dördültek Dánia legnagyobb plázájában. A vásárlók futva menekültek a kijáratok felé. Voltak, akik a boltokban bújtak el.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre: 11 perccel a lövöldözés bejelentése után őrizetbe is vették a merénylet egyetlen gyanúsítottját: a 22 éves férfi dán nemzetiségű. Már ismerték a hatóságok, azonban korábban nem követett el ilyen súlyos bűncselekményt. A támadás indítékáról nem tudni, de nem zárják ki a terrorgyanút.

„Épp rendelni akartunk, amikor egymás után négy lövést hallottunk. Azt mondtam a lányomnak, hogy hasaljon a földre. Ezután a mosdóba menekültünk, oda zárkóztunk be. Úgy másfél órán keresztül lehettünk ott. Még soha nem tapasztaltam hasonlót. A sokk hatására kiszakadsz a valóságból, aztán amikor véget ér rádöbbensz, hogy egy mosdó ajtaját könnyen át lehet lőni” – nyilatkozta egy szemtanú.

Kapcsolódó tartalom

 

 

Ajánljuk még