logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hátborzongató felvételek a koppenhágai lövöldözőről

| Szerző: hirado.hu
Lövöldözés volt vasárnap egy koppenhágai bevásárlóközpontban. A 22 éves dán férfiként azonosított merénylőről több felvétel is napvilágot látott, ahogy a bevásárlóközpontban fel-alá járkál fegyverével.

 

Hárman életüket vesztették, többen pedig súlyosan megsérültek a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözés során.

Több szemtanú a közösségi médiában osztott meg felvételeket, amelyeket telefonjaikkal rögzítettek a tragikus estén.

Az egyik videón a 22 éves dán állampolgárként azonosított fegyveres férfi látható, amint fel-alá járkál fegyverével a bevásárlóközpontban. Soren Thomassen rendőrfőkapitány szerint a férfi indítéka nem ismert.

A közösségi médiában megjelent felvételeken lövéseket is lehet hallani, illetve a plázából menekülő embereket lehet látni.

Szemtanúk pánikról számoltak be a vásárlók körében. Egyikük Isabelle, így nyilatkozott a dán médiának: „Hirtelen lövéseket hallottunk. Azt hiszem tíz lövést hallottam, majd átrohantam a bevásárlóközponton, és egy apró WC-ben húzódtunk össze körülbelül 11-en, és ott vártuk, hogy vége legyen. Meleg volt, nagyon féltünk. Szörnyű volt” – közölte a BBC.

Kapcsolódó tartalom

A hatóságok  felszólították az üzlettulajdonosokat, hogy őrizzék meg az esetlegesen birtokukban lévő térfigyelő kamerák felvételeit. További felvételek ide kattintva érhetőek el.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bevásárlóközpontban elkövetett merénylet gyanúsítottja egy puskát valamint lőszereket tartott magánál, amikor letartóztatták. A 22 éves gyanúsítottat hétfőn kihallgatják a bíróságon.

A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy több támadó lett volna jelen, a 22 éves férfi egyedül volt, a lövöldözéssel összefüggésben egy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A plázában több, mint 140 üzlet és étterem található. A többszintes bevásárlóközpont Koppenhága külvárosában található, közvetlenül a városközpontba csatlakozó metróvonallal szemben.

A Reuters hírügynökség megjegyezte, a lövöldözés helyszínétől nem messze – mindössze 500 méterre – található a Royal Arena rendezvényközpont, ahol az este folyamán Harry Styles brit énekes fellépése lett volna. A koncertet az tragikus események miatt törölték.

A koncertre készülő rajongók és szülők is pánikról, rémületről számoltak be.

„A lányomat elkezdték lökdösni, amikor az elkövető lövéseket adott le. Több helyen megsérült. Szörnyű” – mondta egy édesapa, aki lányait vitte a koncertre. Másik lánya így nyilatkozott: „Nem tudtuk, mit tegyünk, ezért elkezdtünk szaladni. Az emberek a kijárati tábla felé tereltek minket, felszaladtunk a tetőre, egy darabig ott ragadtunk, az emberek pánikba estek, sírtak”. 

Ajánljuk még