logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, többen meghaltak

Lövöldözés volt egy bevásárlóközpontban Koppenhágában. Az első hírek szerint több embert is találat ért. A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözésnek több halottja és sérültje van. A sérültek pontos számát egyelőre nem tudni.

Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek – közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya.

Soren Thomassen nem pontosította a halottak és sebesültek számát. A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt. Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A férfit A Fields közelében fogták el. Hozzátette, hogy valószínűleg egyedül cselekedett.

 

A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

Nem tudjuk pontosan hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly” – írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. A helyi sajtóban megjelent felvételeken állig felfegyverzett rendőröket lehetett látni és a bevásárlóközpontból menekülő embereket. A Jyllands-Posten című helyi lapnak nyilatkozó szemtanúk lövésekről számoltak be.

A Reuters globális hírügynökség megjegyezte, a lövöldözés helyszínétől nem messze található a Royal Arena rendezvényközpont, ahol az este folyamán Harry Styles brit énekes tervezett fellépni.

Ajánljuk még