logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szabadkai migránslövöldözés: terrorizmus miatt körözhették az egyik elfogott fegyverest

Fegyveres összecsapás volt éjszaka a migránsok között Szabadkán. Pakisztáni és afgán csoportok támadtak egymásra, egy ember meghalt, hatan súlyos sérülésekkel kerültek kórházba, egyikük válságos állapotban van. A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb–magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. A migránsok állítólag a rendőrökre is rálőttek – hangzott el az M1 Híradójában.

A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Hajnalban ugyanis lakossági bejelentést kaptak, miszerint a szerb–magyar határhoz közeli erdőből fegyverropogás hallatszik.

Kiderült, migránsok két csoportja támadt egymásra. Lövöldözni kezdtek egymásra, többen súlyosan megsérültek. A helyiek szerint egész éjjel hatalmas volt a káosz.

Kapcsolódó tartalom

Nem hivatalos információk szerint az erdőben 20-25 felfegyverkezett migráns csapott össze. Az M1 úgy tudja,

a migránsbandák az önkényesen kisajátított területen vesztek össze.

Az agresszív bevándorlók ráadásul nem csak egymásra lőttek, hanem a kiérkező rendőrökre is rátámadtak, majd többen elmenekültek.

Mivel a támadókat nem sikerült azonnal elfogni, a rendőrség összehangolt akcióba kezdett. A környék útjait, utcáit lezárták,

az erdőt pedig keresőkutyák segítségével golyóálló mellényben kezdték el átfésülni.

A helyszínre érkezett Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter is, aki engedélyt adott az éles lőfegyver használatára, ami annyit jelent, hogy ha a migránsok rendőrökre lőnek, a hatóságok is viszonozhatják. Bár az akció részleteiről nem közölt részleteket a rendőrség, annyit elmondtak, hogy a művelet sikeres volt.

Az erdőt átfésültük, a műveletnek ez a része befejeződött, abban bízom, hogy ez soha többet nem fog előfordulni. Annyi tudok elmondani, jelenleg információink szerint hét migráns sérült meg, egy migráns pedig nem élte túl a támadást” – fogalmazott Bojan Šoralov, az Észak-bácskai Körzet vezetője.

A szirénázó mentőautók óránként vittek sebesültet a szabadkai kórházba. Az intézmény igazgatója elmondta: mind a hét migráns súlyosan megsérült. Egy 16 éves iráni lányt azonnal meg kellett műteni, állapota most is válságos.

Valamennyi sérülés lőtt seb volt, ezt azonnal megállapították a kollegáim. A golyók a belső szerveket érték, a sérülések komolyak. Ez a helyzet hatalmas kihívás volt az orvosaink számára, de készen állunk, arra is, ha kell új betegeket is fogadnunk” – fogalmazott Saša Dželebžić, a kórház igazgatója.

A környéken élők közben a közösségi oldalakon kezdtek szervezkedni. Aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a rendőrség többször járőrözzön a városrészben, és akadályozzák meg, hogy a bevándorlók gyülekezzenek a környéken. A helyiek ugyanis nem érzik magukat biztonságban.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az M1 információi szerint, azokat az illegális bevándorlókat, akikről kiderül, hogy részt vettek a támadásban, kiutasítják Szerbiából.

Az M1 helyszíni tudósítója szerint a rendőrségi forrásokból származó nem hivatalos információk szerint

az elfogott migránsok között volt egy nemzetközi hatóságok által is keresett terrorista.

 

Ajánljuk még