logo

Műsorújság

Rendkívüli

Megvan Jakab Péter utódja a Jobbik élén

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szabadkai migránslövöldözés – hajtóvadászat indult a fegyveres migránsbanda után

Két halottja és több súlyos sérültje van egy reggeli migráns-leszámolásnak Szabadkán. A rendőrök és katonák lezárták a makkhetesi erdő környékét, és csak golyóálló mellényben közlekednek, ugyanis a felfegyverkezett migránsokat még nem sikerült elfogni.

Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta: nem hivatalos információk szerint egy pakisztáni és afganisztáni banda támadt egymásra. Az már hivatalos, hogy fegyveres leszámolás történt.

„A szabadkai kórházban hat migránst láttak el, akik tűzfegyverek által okozott sebeket szereztek. Egy halottról tudunk eddig” – emelte ki a tudósító.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter is a helyszínre érkezett, hogy a rendőrök munkáját felügyelje.

Egy migránscsoport még szökésben van, állítólag a rendőrökre is lőttek, akik tűzparancsot kaptak.

A csendőrség is részt vesz az akcióban, kutyákkal és nagy erőkkel golyóálló mellényben keresik a szökésben lévő bandát. Várhatóan elfogásuk után kitoloncolják őket.

Kapcsolódó tartalom

A szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint a sérülések mindegyikét lőfegyver okozta, a legsúlyosabb állapotban egy 16 éves lány van.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták. A Pannon RTV információi szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Ajánljuk még