logo

Műsorújság

Rendkívüli

Megvan Jakab Péter utódja a Jobbik élén

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Migránsok lövöldöztek Szabadkán, nagy erőkkel keresik a fegyveres bandát

Két életveszélyes és több súlyos sérültje van egy szombat reggel történt migráns-leszámolásnak Szabadkán. Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai makkhetesi erdőben. A rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A rendőrök lezárták a makkhetesi erdő környékét és csak golyóálló-mellényben közlekednek. Az ott élők félnek, mert a felfegyverkezett migránsokat még nem sikerült elfogni.

Az M1 tudósítója elmondta: „Jelenleg is le van zárva a makkhetesi erdő felé vezető út, nagyon erős a rendőri jelenlét.

Megpróbálják elfogni az erdőben található migránsokat, akiknél most már minden bizonnyal – ugye ez tudható – hogy fegyver, méghozzá éles fegyver is van, a rendőrök golyóálló mellényben vannak, mert úgy tudjuk, hogy az erdőből és az erdőben még mindig hallatszódnak lövések”.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Ajánljuk még