logo

Műsorújság

Rendkívüli

Megvan Jakab Péter utódja a Jobbik élén

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lengyelországban óriási vihar tombolt – több tízezren maradtak áram nélkül

Erős zivatarfront haladt át péntek éjszaka Lengyelországon, annak is különösen az északi területén, komoly károkat okozva. Hivatalos adatok szerint heten megsérültek, köztük két tűzoltó, és ideiglenesen 46 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás.

A tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy 3700 bejelentés érkezett szombat reggelig. Elmondása szerint a legsúlyosabb eset az ország északi részén fekvő Chojnice településen történt, ahol egy fa rádőlt egy autóra, amelyben öten ültek, közük két gyerek. A bajba jutottakat a tűzoltók kimentették, de sérüléseik miatt valamennyien kórházba kerültek.

A rossz idő miatt 1338 vonat késett Lengyelországban.

Gdansk, 2022. július 2. Villám cikázik az égbolton az észak-lengyelországi Hármasvárosnak nevezett térség felett 2022. július elsején éjjel. MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa

A heves esőzés és az erős szél miatt ki kellett üríteni több sátortábort, az ország északi részén pedig félbeszakadt egy nagyszabású szabadtéri zenei koncert. Az ugyancsak észak-lengyelországi Slupskban egy erős széllökés leszakította a 15. századi templom tornyát, az épület teteje súlyosan megrongálódott.

Ajánljuk még