logo

Műsorújság

Rendkívüli

Megvan Jakab Péter utódja a Jobbik élén

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A lányom egy olyan lányról szóló rajzfilmet nézett, aki egy éjszaka alatt nemet változtatott” – kiakadt egy brit szülő az iskolában folyó propagandára

| Szerző: hirado.hu
Nagyon tanulságos történetről számol be a brit Daily Mail. Egy magát liberálisnak valló szülő személyes beszámolója alapján mutatja be a brit állami iskolákban uralkodó állapotokat. A tananyagot áthatja a gender ideológiai és a politikai részlehajlás, a felvilágosító órákon pedig megjelenik az LMBTQ-lobbi.  

 

Mint sok más szülő, a 46 éves designerként dolgozó Clare is a karantén ideje alatt nyert mélyebb betekintést lánya iskolai tananyagába.

Az akkor 13 éves Isla, akit nem a valós nevén nevezett meg a lap, egy londoni állami iskolában tanult. Bár a szülők korábban szerették volna átíratni egy magániskolába, de végül beilleszkedett és jól érezte magát, ezért a maradás mellett döntöttek. Az iskoláról még annyit lehet tudni, hogy többségében nem fehér diákok járnak oda.

A Daily Mail hosszú cikkben foglalja össze az édesanya tapasztalatait. Elmondása szerint lánya kilenc éves volt, amikor a történelemórán gyakran a semlegesnek számító „they/them” (ők, őket) névmásokat kellett használni egy-egy történelmi személy meghatározásakor, mondván, több mint két nem létezik és nem biztos, hogy akkor tisztában voltak nemi identitásukkal.

„Már ekkor megszólalt a vészcsengő a fejemben” – fogalmazott a lapnak. Panaszt tett az igazgatónál és iskolatanácsnál, de elutasították.

Ezután tovább sorolta tapasztalatait.

Az iskolai zaklatásról szóló felvilágosító órákat egy LMBTQ-lobbiszervezet aktivistái tartották.

„Amikor hazaértem, az fogadott, hogy lányom egy olyan rajzfilmet néz, amely egy lányról szólt, aki egy éjszaka alatt nemet változtat, és ez megoldja a zaklatási problémáját”– mondta.

Clare, – aki magát liberálisnak tartja – , szerint sincs rendben, hogy egy ilyen fontos témát, mint az iskolai zaklatás egy ilyen „összetett” kérdéssel mossanak össze.

Nehezményezte, hogy lánya angoltanára az utolsó órán egy Jeremy Corbyn-pólóban (a Munkáspárt korábbi elnöke – a szerk.) jött be az iskolába, és mindenkit a baloldali pártra történő szavazásra buzdított.

Megemlítette, hogy az iskolában folytattak toborzó kampányt például a klímaváltozás ellen küzdő mozgalom tagjai.

A tanárok politikai elfogultságára egy másik példát is felhozott. George Floyd 2020-es halála után az angoltanár fasiszta rendőrállamként hivatkozott az Egyesült Államokban és egy olyan aktivistát is bemutatták a gyerekeknek, aki erőszakra és gyújtogatásra buzdított.

A rajzórán az volt a feladat, hogy saját Black Lives Matters-plakátok készítsenek a diákok. Inspirációképp egy olyan képet mutattak be nekik, amelyen fehérek és feketék szurkálják egymást.

A gyerekek által készített és a tanárnő által megdicsért rajzok között volt egy olyan is, amely egy lángoló rendőrőrsöt és egy fejbe lőtt lányt ábrázolt. A diákok megismerkedtek egy olyan brit rapper „művészetével,” aki arról énekel, hogy a brit kormányfő rasszista.

Panaszára az igazgatóhelyettestől azt a választ kapta, hogy hatalmas nyomás alatt állnak, hogy a tantervben valamilyen módon reagáljanak a Black Lives Matter-mozgalomra. Néhány kritikát jogosnak találtak, de állításuk szerint szó sincs politikai motiváltságról.

Clare szeretett volna betekintést nyerni milyen tananyag alapján zajlik a szexuális felvilágosítás, de visszautasították.

Nyomozásba kezdett és kiderült ezt egy olyan szervezet készítette, amelynek vezetője egy szexshopot is vezetett.

Az iskola közlése szerint a 11 éves kortól kötelező egészségügyi és szexuális ismereteket is magában foglaló tananyag összhangban van törvényben előírt útmutatással és a legjobb gyakorlattal.

Claire szerint helytelen, hogy szülők elől visszatartják azokat a tantervi anyagokat, amelyek a szexualitással, a nemi – és faji hovatartozással kapcsolatos vitatott és érzékeny kérdésekhez kapcsolódik.

Szerinte a szülőknek joguk van tudni, hogy mit tanítanak a gyermekeiknek az iskolában – zárul a cikk.

Ajánljuk még