logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bezárják a radikális iszlám terjedésének célpontjává vált stockholmi iskolaelőkészítőt

| Szerző: hirado.hu
A radikális iszlám terjedésének lehetnek célpontjai azok a gyerekek, akiknek az iskolaelőkészítő intézményét bezárják a Svéd Biztonsági Szolgálat javaslatára. Nem ez az első eset a skandináv országban, hogy egy oktatási intézményre kerül lakat amiatt, mert a radikális iszlám látókörébe került a diákság egy része.

A Svéd Biztonsági Szolgálat (SAPO) javaslatára bezárnak egy iskolaelőkészítő intézményt Stockholm – főképp afrikai és közel-keleti – migránsok lakta külvárosában, Akallában – közölte az Aftonbladet svéd sajtóhírekre hivatkozva.

A döntés hátteréről annyi tudható, hogy a svéd biztonsági szervek megítélése szerint fennáll a veszélye annak, hogy az intézmény neveltjei egy – szélsőséges ideológiát képviselő – férfi befolyása alá kerülhetnek. A cikk szerint a nevezett férfi az Európa iszlamizálódását elősegítő, egyiptomi eredetű Muszlim Testvériség nevű mozgalom támogatója. Ugyan a SAPO nem tekint terrorszervezetként a Muszlim Testvériségre, ám megítélésük szerint ideológiájuk nem egyeztethető össze a svéd szabadságjogokkal.

A bezárásra ítélt intézmény vezetője közölte: mivel a SAPO kompetens a kérdésben, elfogadják javaslatukat.

A migrációt teljes mellszélességgel támogató skandináv állam már több oktatási intézményt kényszerült bezárni hasonló okokból, legutóbb Uppsalában és Stockholmban történt ilyen lépés.

A borítókép illusztráció. 

Ajánljuk még