logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bécs: Nincs katolikus gyerek, elküldik a hitoktatót az iskolából

| Szerző: hirado.hu
Egy meidlingi általános iskolában nem csak a katolikus gyermekek „eltűnése”, hanem a német nyelv használata is gondot okoz. Az igazgatónő – sajtóinformáció szerint állítólag – megtiltotta a tanároknak, hogy a német nyelvű kommunikációt megköveteljék a diákoktól.

A schönbrunni császári kastély szomszédságában elhelyezkedő Meidling kerület egyik általános iskolájában megszüntették a hitoktatói státust, ugyanis alig maradt katolikus diák a bécsi intézmény falai közt – számolt be a Kronen Zeitung internetes kiadása.

A részben munkások lakta, de nagy arányban a polgári középosztályt is reprezentáló kerület (itt született és nőtt föl Sebastian Kurz ex-kancellár is – a szerk.) meg nem nevezett iskolájában kénytelen új állás után nézni a hitoktató, ugyanis alig van római katolikus tanuló az iskolában.

Figyelemre méltó az, hogy az iskola vezetésének komoly erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy a német nyelvet úgymond „kötelező köznyelvként” használják a szünetekben és az órákon egyaránt. Erre a sok migrációs hátterű diák miatt van szükség. Ugyanakkor ennek ellentmond az az információ, amely szerint – közölte a cikk – az intézmény igazgatónője megtiltotta a tanári kar tagjainak, hogy a német nyelven való kommunikációt megköveteljék a gyerekektől. Az írás szerint erre azért lehet szükség, hogy elkerüljék a jövőbeni konfliktusokat az eltérő anyanyelvű nebulók szüleivel.

A Kronen szerint az iskola tagadja az igazgatói „utasítás” tényét, azonban azt az intézmény elismerte, hogy nemrég gyújtogatás történt az egyik mellékhelyiségben, amely miatt a bécsi tűzoltóságot is riasztaniuk kellett.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még