logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Véletlenül megölte kisfiát, öngyilkos lett az elkeseredett apa

| Szerző: hirado.hu
Önkezével vetett véget életének egy amerikai apa, miután rájött, hogy az autóban felejtette másfél éves kisfiát a tomboló hőségben. A gyerek a helyszínen meghalt, a férfi pedig nem bírta feldolgozni a tragédiát.

Szörnyű tragédia árnyékolta be a virginiai Chesterfield június végi napjait. Egy helybéli édesapa kedd reggel a megszokott módon kisfiát az autóba ültette, majd útnak indult a munkahelye felé. Miután odaért, a kocsit leparkolta és bezárta, a kisfia azonban odabenn maradt. Chesterfieldben aznap több mint 30 Celsius-fokot mértek – írta a Daily Mail.

A férfit három óra elteltével, munka közben szörnyű érzés fogta el. Rádöbbent, hogy a kisfia még mindig az autóban van, elfelejtette bölcsődébe vinni. Miután a tűző napon szinte felforrósodott járműhöz rohant, rá kellett döbbennie, hogy már csak a gyerek holttestét ölelheti magához. A kicsinek a fullasztó hőségben esélye sem volt a túlélésre.

Kapcsolódó tartalom

Pár órával később telefonhívás érkezett a helyi rendőrőrsre. Az apa hozzátartozói jelentették, hogy a férfi, miután hazavitte a halott kisfiút, öngyilkosságot követhetett el.

A rendőrök kiérkezésükkor megtalálták a férfi holttestét fák között. Az apa szívfájdalmában pisztolyt ragadott, majd a ház mögött lévő erdőbe sétált, ahol végzett magával.

Ez egy kivételesen szörnyű tragédia. Őszinte részvétünk a családtagoknak, rengeteg erőre lesz szükségük, hogy feldolgozzák a történteket. Viszont most már tényleg itt az idő, hogy az emberek nagyobb hangsúlyt fektessenek a járművek folyamatos ellenőrzésére, hogy az ehhez hasonló esetek a jövőben megelőzhetők legyenek. A nyári hőség nagyon könnyen az ellenségünkké válhat, ha akár csak egy pillanatra nem figyelünk oda rá” – mondta Christopher Hensley, a chesterfieldi rendőrség hadnagya.

Amerikában évente 38 gyermek hal meg amiatt, mert bent felejtik őket a forró autóban. Nemrég egy három hónapos kisfiú vesztette életét Pittsburgh mellett, miután a szülei több órára az autójukban hagyták.

Magyarországon június elején vesztette életét egy négyéves kislány, akit nyolc órára hagytak egy gyermekeket szállító kisbuszban Tomajmonostorán. A kicsit mentőhelikopterrel vitték a debreceni kórházba, ahol napokig az intenzív osztályon küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még