logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Védtelen túrázóra támadt egy grizzly

Vészjelzést követve találtak rá a mentők egy túrázó férfira, akit súlyosan megsebesített egy grizzly a wyomingi vadonban.

A Park megyei seriff hivatalának közleménye szerint először azt hitték, egy balesetet szenvedett repülőgép vészjelzését fogták. A helyszínre érkező mentőcsoport azonban egy súlyosan sérült férfit talált. A 68 éves, Buffalóban élő férfi többnapos túrára indult a környéken. Volt nála medveriasztó spray, de mint a mentőknek elmondta, olyan hirtelen támadt rá a grizzly, hogy nem volt ideje használni.

Miután súlyosan megsérült, aktiválta a magával vitt vészjelzőt, amelynek jelzését az Amerikai Légierő mentést koordináló központja fogta.

Helikopterrel indultak a jel keresésére, és a helyszínen talált sérültet végül a montanai Billings kórházába szállították.

A seriff hivatala és a wyomingi illetékes hatóság nem adott tájékoztatást sem a férfi nevéről, sem egészségi állapotáról.

A Yellowstone Nemzeti Parktól délkeletre, az Absaroka-hegységben a négyezer méter magas Francs-csúcs környéke, ahol a férfi túrázott, a grizzlyk egyik élőhelye. A Yellowstone régiója több mint 700 grizzly otthona. 2010 óta ezen a vidéken már legalább nyolc halálos áldozata volt a grizzlytámadásoknak.

Ajánljuk még