logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Négymillió eurót sikkasztottak egy román magánnyugdíjpénztár alkalmazottai

| Szerző: hirado.hu
Románia egyik legnagyobb magánnyugdíjpénztárában évekig sikkasztottak az alkalmazottak.

 

Sikkasztási botránytól hangos a román sajtó, ugyanis a vállalat néhány alkalmazottja visszaélt a pénztári vagyonnal és saját számlákra történő kifizetéseket végeztek – számolt be a Főtér, erdélyi hírportál. Tervükhöz beszervezték egy, a pénztárral munkakapcsolatban álló bank két alkalmazottját is.

A BRD magánnyugdíjpénztár-kezelő társaság az ügyben közleményt adott ki a kialakult helyzetről, amelyben kijelenti, hogy a dolgozók a társaság alapjaiból loptak, de az ügyfeleik náluk letétbe helyezett tényleges nyugdíjalapjait semmilyen kár nem érte. Hozzátették, hogy a felmerült kárt a részvényeseik pótolták, így a társaság a megszokott formában, zavartalanul működik tovább.

A magánnyugdíjpénztár adminisztrátorainak évek alatt sem tűnt fel a több mint négymillió eurós (1,6 milliárd forint) hiány.

A rendőrség ugyan nem közölte a nyugdíjpénztár nevét, de azt igen, hogy a nyomozás egyértelműen bizonyítja a sikkasztást, így most 48 házkutatási parancsot adtak ki bukaresti, valamint Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Szeben, Brassó, Vâlcea, Vrancea és Gorj megyei címekre. Ezentúl kiadtak összesen 80 idézést is, hogy pontosan ki tudják vizsgálni az ügy részleteit.

A borítókép illusztráció. 

Ajánljuk még