logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

UFO-t videóztak az égen - egy órán át lebegett a város felett

| Szerző: hirado.hu
Furcsa fényeket vettek videóra hétfőn éjszaka San Diegóban. A fények nagyjából egy órán keresztül voltak láthatók.

Furcsa fények jelentek meg hétfőn késő este a San Diego feletti égbolton. A Twitteren megosztott videón fénypöttyök láthatók, amelyek két-három fénysorrá állnak össze az égen.

A különleges égi jelenséget többen is észlelték az Egyesült Államokban. Egyesek azt állították, a fénycsíkok közel egy órán keresztül voltak láthatók – olvasható a Fox News amerikai kábelhíradó cikkében. 

Mások szerint a hétfőn észlelt fények ufók lehettek.

A San Diego-i rendőrség arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a fények egy katonai gyakorlat jelzőfényei lehettek, de ez nem győzte meg a közvéleményt, főleg mivel korábban is láttak hasonló fényjelenséget az égen, amit azóta sem sikerült megmagyarázni.

Hasonló fénypontokat észlelt egy pilóta decemberben, amikor több mint 11 ezer méter magasan repült a Csendes-óceán felett. A furcsa égi jelenségeket videóra is vette – derül ki a The Tribune cikkéből.

Avril Haines, az Egyesült Államok nemzeti hírszerzési igazgatója áprilisban azt nyilatkozta, hogy nem zárja ki a földönkívüli élet létezését, de megerősíteni egy UFO-észlelést sem tud.

Májusban aztán újabb fordulat következett, ugyanis az amerikai kongresszus hírszerzési bizottsága nyilvános meghallgatást tartott az ufóészlelések lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetéseiről. Hasonló kongresszusi meghallgatásra 54 éve nem volt példa.

A hivatalosan „rejtélyes légi jelenségekkel” (UAP) foglalkozó bizottsági meghallgatást annak nyomán tűzték ki, hogy tavaly nyáron egy amerikai hírszerzési jelentésből kiderült:

amerikai katonák az utóbbi években több mint száz olyan légi jelenséget észleltek, amelynek eredetét a védelmi és hírszerzési elemzők nem tudták azonosítani.

A meghallgatás részeként több lehetséges ufóészlelésről készített videót is lejátszottak. A videófelvételeken rejtélyes meghajtású légi járművek láthatók, amelyeknek sebessége és manőverezési képessége meghaladja a jelenleg ismert repüléstechnológiák határát.

Ajánljuk még