logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mélyponton Joe Biden támogatottsága, sötéten látják a jövőt az amerikai háztartások

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai háztartások borús kilátásairól árulkodik egy friss közvéleménykutatás, amely igencsak kellemetlen lehet a Biden-adminisztráció számára. A kedvezőtlen gazdasági adatok hatására az amerikai elnök támogatottsága eközben újabb mélypontot ért el.  

A YouGov-CBS News felmérése szerint az amerikaiak kétharmada aggódik, hogy képes lesz fedezni mindennapi kiadásait.

Az amerikai gazdaság kilátásait firtató kérdésre a válaszadók 75 százaléka válaszolt úgy, hogy „elég rossz”, vagy „nagyon rossz”.

Tízból hatan mondták, azt hogy ma rosszabbul mennek a dolgok, mint amire az év elején számítottak, és 69 százalékuk számít a gazdaság lassulására vagy zsugorodására.

Az elnök népszerűségi mutatója a szárnyaló infláció és a napi rekordokat döntő benzinárak hatására újabb mélypontra, 32 százalékra süllyedt. Az amerikaiak nagy többsége, mintegy 60 százalék, elégedetlen Joe Biden munkájával, elsősorban az infláció és a gazdaság helyzete miatt. Ezen a két területen 71 illetve 66 százalék volt az elégedetlenek aránya.

A felmérés eredményeit tükrözi a befektetők által is követett, Michigani Egyetem fogyasztói hangulat indexe. A havonta közzétett barométer értéke júniusban 50 pontra zuhant a májusi 58,4 pontról, ami az index 1952-es indulása óta a legalacsonyabb szint.

Eközben felerősödtek a recessziótól való félelmek. A Bank of America (BofA) előrejelzése szerint 40 százalék annak az esélye, hogy a szigorúbb monetáris politika miatt az amerikai gazdaság jövőre recesszióba süllyed. A technikai recesszió definíció szerint két egymást követő negyedévnyi csökkenést jelent.

 

Ajánljuk még