logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mexikói külügyminiszter: A Texasban holtan talált migránsok mintegy fele latin-amerikai volt

A Texasban egy kamion rakterében hétfőn holtan talált, 50 illegális migráns mintegy fele latin-amerikai volt – közölte kedden Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter.

A mexikói diplomácia vezetője a mikroblogján tudatta, hogy a halottak közül eddig huszonkét mexikói, hét guatemalai és két hondurasi migránst sikerült azonosítani. A másik tizenkilenc halálos áldozat állampolgársága nem ismert. A halottak között nem voltak gyermekek.

Kapcsolódó tartalom

Az illegális bevándorlók holttesteit hétfőn találták meg San Antonio városában, ahol a hőmérséklet aznap a 39,4 Celsius fokot is elérte.

Az amerikai hatóságok beszámolója szerint a kamion rakterében nem volt ivóvíz, sem működő klímaberendezés. Az utánfutóban tizenhat túlélőt – köztük négy gyereket – találtak, akiket kórházba szállítottak, sokan közülük hőgutát kaptak.

Szeretném részvétem nyilvánítani a katasztrófában érintettek hozzátartozóinak” – jelentette ki kedden Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök. A politikus bejelentette, hogy július 12-én Washingtonban találkozik Joe Biden amerikai elnökkel, s megbeszéléseik egyik központi témája az Egyesült Államok felé irányuló migráció lesz.

Az Egyesült Államok és Mexikó határán gyakran történnek embercsempészethez köthető halálos incidensek.

Ajánljuk még