logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két nap alatt két halálos vonatbaleset történt az Egyesült Államokban

Hárman meghaltak és legalább ötvenen megsérültek, amikor a Los Angelesből Chicagóba tartó szerelvény teherautóval ütközött hétfőn Missouri államban. A beleset egy olyan vasúti átkelőnél történt, ahol nem volt elektromos jelzőrendszer. Vasárnap egy másik szerelvény autóval ütközött Kaliforniában.

Egy nappal korábban egy hasonló ütközésben egy kocsi utasai vesztették életüket.

„A vonat közel 150 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor a teherautóval ütközött. Hárman vesztették életüket a helyszínen, köztük a billenőkocsi sofőrje”

– jelentette Lukóczki Gábor, a közmédia Los Angeles-i tudósítója.

Az Amtrak amerikai vasúttársaság kisiklott szerelvényei, miután a személyszállító vonat összeütközött egy teherautóval egy vasúti átjáróban, a Missouri állambeli Mendon közelében 2022. június 27-én. A vonat két utasa és a teherautó sofõrje életét vesztette, többen megsérültek, és több mint negyven embert kórházba szállítottak. (MTI/AP/The Kansas City Star/Jill Toyoshiba)

„Majd’ 250-en utaztak a Los Angelesből Chicagóba tartó szerelvényen, közülük legalább ötven utast szállítottak a környék kórházaiba, többük állapota válságos. Az oldalukról borult vasúti kocsiból a legtöbben az ablakokon keresztül kitudtak mászni, az elsősegély nyújtók között sokan voltak, akik a közeli városból siettek a katasztrófa helyszínére.”

Vasúti dolgozó egy teherautó roncsa mellett, miután az Amtrak amerikai vasúttársaság személyszállító vonata összeütközött a teherautóval egy vasúti átjáróban, majd kisiklott a Missouri állambeli Mendon közelében 2022. június 27-én. (Fotó: MTI/AP/Charlie Riedel)

„A baleset egy nappal azután történt, hogy egy másik szerelvény egy autóval ütközött itt Kaliforniában, a vonat utasai és személyzete közül akkor senki sem sérült meg, de az autóban ülő három ember életét már nem lehetett megmenteni” – tette hozzá a tudósító.

 

Ajánljuk még