logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Huszonegy tinédzser holttestére bukkantak egy szórakozóhelyen

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Huszonegy tinédzsert találtak holtan vasárnap kora reggel egy szórakozóhelyen a dél-afrikai Kelet-London tengerparti városban. A tragédia körülményeit továbbra is homály fedi, és a lakosság nagy részét – köztük magas rangú állami és rendőri tisztviselőket – is megviselte érzelmileg.

 

A buli helyszínén pánik tört ki, és a tinédzserek – akik a rendőrség tájékoztatása szerint 13 és 17 év közöttiek voltak – ennek következtében haltak meg. Bheki Celének, Dél-Afrika rendőrminiszterének könnyek gyűltek a szemébe, amikor a tévéhíradóban az áldozatokról beszélt, kilenc lányról és tizenkét fiúról – számolt be a The New York Times. 

Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök nyilatkozatban fejezte ki részvétét az elhunytak családjainak. A helyi híradó felvételei szerint a lakosok egy földúton gyülekeztek a bárnak otthont adó szerény épület, az Enyobeni Tavern előtt.

A kocsmában szombat este partit rendeztek, amelyen két DJ is fellépett, akik születésnapjukat ünnepelték. Az összejövetelen azt is ünnepelték, hogy az országban eltörölték a koronavírus-járvány idején bevezetett maszkviselési kötelezettséget a szórakozóhelyeken.

Hatalmas tömegeket vonzott az esemény, többet, mint amennyit a hely be tud fogadni. A biztonsági szolgálat tagjai elmondták a nyomozóknak, hogy a tömeg megfékezése érdekében bezárták a bejáratot. A kint tartózkodó emberek állítólag megpróbáltak benyomulni, ami pánikot és dulakodást váltott ki, amelyet az is súlyosbíthatott, hogy valaki paprikaspray-t fújt ki.

A tömeghisztéria elmélete nem áll összhangban azzal, amit a törvényszéki szakértők eddig az áldozatok sérüléseiről megállapítottak. Az áldozatokat egy részét a padlón találtak meg, de találtak kanapén és dohányzóasztalon is holttesteket.

A tárgyi bizonyítékok nem utalnak arra, hogy pánik tört volna ki.

A rendőrség lefoglalta a bárban készült biztonsági felvételeket. A bár tulajdonosa, Siyakhangela Ngevu azt mondta, hogy nem volt ott, amikor az eset történt. Elmondása szerint azután sietett oda, hogy a biztonsági őrei felhívták, majd a helyszínen káosz fogadta, mindenütt gyerekekkel.

Néhányan betörtek a kocsmába – mondta. Azt mondta, nem vitatja, hogy paprikaspray-t használhattak, ami hozzájárult a halálesetekhez. Dél-Afrikában a kocsmák látogatásának alsó korhatára 18 év. Ngevu azt mondta, hogy a létesítménye nem enged be kiskorúakat, de néha kint lófrálnak.

Ajánljuk még