logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Boris Johnson: A nők nem születhetnek pénisszel

| Szerző: hirado.hu
A FINA új szabályozása kapcsán Boris Johnson brit miniszterelnök azt mondta, hogy egy nő, anélkül, hogy ne lenne férfi, nem születhet pénisszel. Johnson hozátette, hogy van különbség nő és transz között.

A brit miniszterelnök támogatását fejezte ki azzal a  szabályozással kapcsolatban, amely megtiltja a női úszóversenyeken a transzneműek indulását – közölte a The Telegraph.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) új szabályt fogadott el, mely kimondja, hogy amennyiben 12 éves korban, vagy azt követően bármilyen formában beindult a férfi hormonok termelődése valakinek a szervezetében, úgy az illető kizárólag a férfiak mezőnyében méretheti meg magát a versenyeken, függetlenül attól, hogy a versenyzőnek milyen a nemi identitása. Így tehát a genetikai és fizikai előnnyel rendelkező, férfiként született és később nőként átoperált sportolók, nem versenyezhetnek a női mezőnyben.

Boris Johnson brit miniszterelnök, a szabályozást illetően úgy fogalmazott, hogy nem lát arra okot, hogy ellenvéleményt fogalmazzon meg a FINA döntésével szemben. Hozzátette,

„van különbség nő és transz között”.

A brit kormányfő a felmerülő kérdések kapcsán azt is mondta:

„egy nő, anélkül, hogy ne lenne férfi, nem születhet pénisszel”.

„Amikor a szexualitás helyett a nemi kérdésekről kezdesz el beszélni, akkor konkrét problémákat kezdesz el felvetni” – tette hozzá, majd azt mondta, hogy három fő aggálya van: az életkor, amelyben az embereket kompetensnek tekintik a nemváltásra, a nők számára biztosított biztonságos helyek kérdése, illetve a sportversenyekkel kapcsolatos nehézségek.

„Ezek mind bonyolult problémák, és nagyon érzékenynek kell lenni ezekkel kapcsolatban” – fejtette ki Boris Johnson.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még