logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szeverodonecket teljesen elfoglalta az orosz hadsereg

„Teljesen elfoglalta Szeverodoneck városát az orosz hadsereg” - közölte szombaton Olekszandr Sztrijuk, a Donyec-medencei város polgári és katonai közigazgatásának a vezetője.

A városban több hete heves harcok dúlnak az orosz és az ukrán erők között. Az ukrán hadsereg csütörtökön jelentette be, hogy kivonul a háború előtt mintegy százezer lakosú településről, hogy jobban tudja védelmezni a szomszédos Liszicsanszkot.

Sztrijuk az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint közölte: a megszállók elkezdték bevezetni az orosz uralmat és parancsnokot neveztek ki. A polgármester szerint a Kijevhez hű csapatok többségükben kivonultak a városból és különböző állásokat foglaltak el, de további részleteket nem árult el.

A polgármester szerint továbbra is vannak civilek az Azot vegyi üzemben, de számot nem mondott.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint az Azot jelenleg az orosz és a szakadár erők kezén van.

Az oroszbarát szakadárok közölték, hogy az orosz és oroszbarát erők elfoglalták a szeverodonecki Azot vegyi üzemet is, ahonnan több mint 800 polgári személyt evakuáltak – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Az ukrán hadsereg vezérkara szombat este közleményben megerősítette, hogy teljesen kivonták a csapataikat Szeverodoneckből, ezt követően a város “az ellenség kezére került”.

Az orosz védelmi minisztérium szombat este szintén megerősítette, hogy Szeverodoneck teljeskörű orosz ellenőrzés alá került – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Ajánljuk még