logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szabályos csata volt a spanyol határon, megrohamozták a migránsok – Videók!

| Szerző: hirado.hu
Tizennyolc illegális bevándorló meghalt miután közel kétezren megrohamozták az észak-afrikai spanyol város, Melilla határait.
Illegális bevándorlót vesznek őrizetbe rendőrök, miután több tucat, Európába igyekvő migráns tört át Marokkóból az arab országot a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávétól, Melillától elválasztó határkerítésen 2022. június 24-én (Fotó: MTI/AP/Javier Bernardo)

 

A hatóságok azt közölték, hogy százharminchárman jutottak be Melilla területére. A képek tanúsága szerint szabályos csata volt a határőrök és a migránsok között. Pénteken a közel két órán át tartó harcokban tizennyolc illegális bevándorló életét vesztette.

A spanyol kormány szóvivője szerint mintegy kétezer migráns próbált meg átjutni, és 133-nak sikerült áttörnie a spanyol terület határát – írták a Zerohedge cikkében, az Associated Pressre hivatkozva.

A jelentések szerint mindannyian felnőtt férfiak voltak. Az összecsapásban a spanyol rendvédelmi hatóságok 49 tagja is megsérült. Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök elítélte a történteket és az embercsempészeket tette felelőssé.

 

Illegális bevándorlók futnak spanyol területen, miután több tucat, Európába igyekvő migráns tört át Marokkóból az arab országot a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávétól, Melillától elválasztó határkerítésen 2022. június 24-én (Fotó: MTI/AP/Javier Bernardo)

 

A Zero Hedge cikkében azt is leírták, hogy a jövőben „számíthatunk arra, hogy az ehhez hasonló jelenetek egyre gyakoribbá válnak más határok mentén”.

 

Melilla, 2022. június 24. Illegális bevándorlókat zárnak körül rohamrendőrök (Fotó: MTI/AP/Javier Bernardo)

 

Melilla, és a tőle mintegy 400 kilométernyire nyugatra fekvő, szintén spanyol Ceuta az Európai Unió egyetlen szárazföldi határa az afrikai kontinensen, és illegális migránsok rendszeresen próbálkoznak ott bejutni az unió területére.

A közösségi médiában megjelentek különböző felvételek, amelyek állítólag a migránsok rohamát mutatják:

 

 

Ajánljuk még