logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elapadnak a milánói szökőkutak a szárazság miatt

Szeptember végéig víz nélkül maradnak a szökőkutak és egyéb díszkutak Milánóban az egész tartományt sújtó súlyos szárazság miatt - jelentette be szombaton az északolasz nagyváros polgármestere, Giuseppe Sala.

Csak azokban a medencékben marad víz, amelyekben növények vagy állatok is élnek. Tovább működnek az utcai ivókutak is. A polgármester nem közölte, hogy pontosan mikor zárják el a csapokat a nem létfontosságú díszkutaknál.

Felhagynak a városi parkok, zöldterületek locsolásával is, csak a frissen ültetett facsemetéket öntözik. Sala felszólította a milánóiakat is, hogy a lehető legkevesebb ivóvizet használják el a háztartásban és a növények öntözésére.

A légkondicionálók használatát nem tiltották be, de a polgármester kérte, hogy a lakásokat és az irodákat ne hűtsék le 26 fokosnál jobban, nehogy fennakadások legyenek az áramszolgáltatásban.

Számos más olasz városban léptettek életbe hasonló vízfogyasztási korlátozásokat a súlyos aszály miatt. A leghosszabb olasz folyó, a Pó szintje 70 éve nem volt olyan alacsony, mint ezen a nyáron.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még