logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A pedofília népszerűsítéséről írt a korábbi BBC-tudósító

| Szerző: hirado.hu

Egy dokumentumfilm szerint a BBC egykori hangja húszoldalas röpiratot írt, melyben a gyermekbántalmazást népszerűsítette – mindezt addig, míg a Radio 3 bemondójaként dolgozott.

 

John Holmstrom 2013-ban, 86 évesen hunyt el, közeli barátja volt annak az Eton College-ban (az egyik legpatinásabb brit fiúiskola – a szerk.) tanító pedagógusnak (Raef Payne), akit korábban azzal vádoltak, zaklatta és molesztálta az intézmény kiskorú tanulóit, derül ki a Radio 4 Sötét sarkokban című sorozatából – számolt be a Daily Mail.

Raef Payne 35 évig tanított az Etonban, mely idő alatt többször járt olyan bulikban, ahol felnőtt férfiak egymás között fotókat cseréltek meztelen gyermekekről. A BBC egykori műsorvezetője, Holmstrom tagja volt egy pedofil csoportnak (PIE), melynek tagjai kérték fel a röplap megírására.

„Payne-nek voltak képei arról, amit a rendőrség ma gyerekpornográfiának nevez” – mondta egy korábbi tanár az In Dark Corners műsorvezetőjének, Alex Rentonnak, aki etoni végzettséget szerzett, és dokumentumfilmben és könyvben tárta fel az iskolák sötét természetét.

A gyermekek szexuális zaklatásával foglalkozó független vizsgálat (Independent Inquiry to Child Sexual Abuse) irataiból kiderül, hogy Holmstrom az 1970-es évek végén nyilvános tájékoztató brosúrát írt a PIE számára Pedofília: néhány kérdés és válasz címmel. Holmstrom az 1950-es évek elején csatlakozott a BBC-hez, és felismerhető hangjáról és fanyar félreértéséről vált ismertté az éterben.

Ajánljuk még