logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A kárt nem lehet jóvá tenni, de be lehet számítani a büntetésbe” – életfogytiglant is kaphat Jeffrey Epstein kerítőnője

Az amerikai ügyészség legkevesebb 30 év börtön kiszabását kéri a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekkel vádolt Ghislaine Maxwellre, ami a 60 éves nő esetében életfogytig tartó büntetéssel érne fel. Az ügyészség szerint a brit milliomosnő „kulcsszerepet játszott a tizenéves fiatal lányok ellen elkövetett borzalmas szexuális visszaélésekben”.  

Az amerikai vádhatóság csütörtökön ismertetett indítványa szerint az asszony – aki Jeffrey Epstein néhai pénzember kerítője és barátnője volt – harminc és ötvenöt év közötti börtönbüntetést érdemel a szövetségi ítélkezési iránymutatásokkal összhangban.

A védelem ugyanakkor a múlt héten előterjesztett indítványában legfeljebb öt év börtönt javasolt, mondván, hogy Maxwellnek nem szabadna Epstein bűneiért felelnie, aki a szexuális visszaélések kitervelője és elkövetője volt.

Az ügyészség ezzel szemben azzal érvelt, hogy a nő „kulcsszerepet játszott a tizenéves fiatal lányok ellen elkövetett borzalmas szexuális visszaélésekben”. Az ügyészség gyalázatosnak nevezte a Maxwell által elkövetett bűncselekményeket.

„A Jeffrey Epsteinnel kötött felkavaró megállapodás értelmében Maxwell megtalálta, becserkészte és zaklatta számos áldozatát, miközben rendkívüli fényűzésben és kiváltságok között élvezte életét. Maxwell a ténykedésével tartós érzelmi és pszichológiai sebeket ejtett áldozatain”

– emelte ki a vádhatóság.

„A kárt már nem lehet jóvá tenni, de be lehet számítani a Maxwell bűneiért kiszabott igazságos büntetésbe” – tették hozzá.

Az ügyészség egyben azt szorgalmazta a bíróságnál, hogy utasítsa el Maxwell kegyelmi kérelmét, amelyben arra hivatkozott, hogy erősen megviselte a per alatt rácsok mögött töltött idő és az élete elleni fenyegetések.

A manhattani szövetségi büntető törvényszék jövő kedden ülésezik a büntetés kiszabása ügyében.

Epstein ellen szexuális visszaélések miatt 2019 júliusában emeltek vádat, de az év augusztusában öngyilkos lett a börtöncellájában. A 60 éves Maxwellt tavaly decemberben bűnösnek mondta ki egy New York-i kerületi bíróság esküdtszéke kiskorúak rovására elkövetett szexuális bűncselekményekben.

Ezek szerint az asszony 1994 és 2004 között Epsteinnel együtt kiskorú lányokat toborzott, szexuális „játékokra” készített fel és molesztált az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A jellemzően szegény sorsú, kiskorú lányokat pénzzel és állásígéretekkel hitegetve csábították magukhoz. Maxwellt – aki a néhai sajtómágnás Robert Maxwell lánya – a hat vádpontból ötben találták bűnösnek.

Ajánljuk még