logo

Műsorújság

Rendkívüli

Útban a második arany: Milák Kristóf megnyerte előfutamát, a legjobb idővel jutott tovább

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megbomlott a rend a demokrata vezetésű városokban – nő az erőszakos bűncselekmények száma

| Szerző: hirado.hu
Az emberölések, nemi erőszakok, rablások és testi sértések New Yorkban, Los Angelesben, Washingtonban, Atlantában, Philadelphiában és Baltimore-ban megdöntik a 2021-es szintet.

A Fox Newsnak nyilatkozva Heather Mac Donald, a Manhattan Institute munkatársa az erőszakos bűncselekmények riasztó megugrását „Ferguson-effektus 2.0-nak vagy Minneapolis-effektusnak” nevezte. Magyarázatként hozzátette, „George Floyd tavaly május végi, a minneapolisi rendőrök által okozott halálát joggal ítélték el, az esemény azonban a törvény és rend pillérei elleni megvetés olyan hullámát keltette, amelyre nincs példa az amerikai történelemben” – írja a Breitbart amerikai konzervatív portál.

Nem segít a helyzeten a rendőrség költségvetésének megnyirbálása

New Yorkban, amelynek polgármestere a demokrata Eric Adams, a gyilkosságok, nemi erőszakok, rablások és testi sértések száma 25,8 százalékkal nőtt a 2021-es év azonos időszakához képest – írja a Fox News. A város bűnügyi statisztikái szerint a hét fő bűncselekmény-kategória, a négy erőszakos bűncselekmény, valamint a betöréses lopás, az autólopás, illetve a nagy értékű lopás június 19-ig elképesztő, 38 százalékos emelkedést mutat, ha a tavalyi év azonos időszakához viszonyítjuk – ráadásul a FoxNews már februárban megkongatta a vészharangot, de láthatóan semmi sem változott az azóta eltelt több mint négy hónapban.

Los Angelesben Eric Garcetti demokrata polgármester vezetése alatt jelentősen megugrott az erőszakos bűncselekmények száma, idén 8,6 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest. A George Floyd halálát követő országos tiltakozások után a város 150 millió dollárral vágta meg a rendőrség költségvetését.

A második legnagyobb erőszakos bűncselekmény növekedés a demokrata Muriel Bowser polgármester által vezetett Washington D.C.-ben történt, 2022-ben 12 százalékkal emelkedett a tavalyi év hez képest, ezen belül csak a gyilkosságok száma 13,3 százalékkal nőtt.

Atlantában Andre Dickens demokrata polgármester vezetése alatt az erőszakos bűncselekmények száma 5,5 százalékkal ugrott meg az előző évhez képest, az emberölések száma pedig 13,3 százalékkal. Baltimore-ban, ahol Brandon Scott a demokrata polgármester, az erőszakos bűncselekmények 6,1 százalékkal nőttek tavaly óta, az emberölések pedig 7,7 százalékkal emelkedtek, míg Philadelphiában James Kenney szintén demokrata polgármester irányítása alatt 2022-ben 7 százalékkal nőtt ezen esetek száma.

Kapcsolódó tartalom

A borítókép illusztráció.

Ajánljuk még