logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

KTK: Brüsszel kétszeresére emelné a magyar vállalkozók adóját

Brüsszel kétszeresére emelné a magyar vállalkozók adóját – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön az MTI-vel.

Paolo Gentiloni, az Európai Bizottság gazdaságpolitikáért felelős tagja felszólalására reagálva azt írták: Brüsszel kétszeresére emelné a magyar vállalkozók adóját, miközben a multinacionális technológia cégek, mint például a Facebook vagy a Google, az uniós tagországokban nem fognak adót fizetni.

Ezt jelenti a globális minimumadó – fogalmaztak, kiemelve, hogy Magyarországnak a magyar vállalkozások érdeke az első, ezért ebben a formában nem támogatják a brüsszeli adóemelést.

Gentiloni az Európai Parlament plenáris ülésén elmondta: a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelv közös cél kell, hogy legyen az unióban, ez fontos mind a gazdaság és a társadalom szempontjából is. Októberben ezzel még minden uniós tagállam egyetértett, egyhangúság alakult ki – szögezte le.

Kapcsolódó tartalom

„Arra bátorítjuk Magyarországot, hogy gondolja újra álláspontját” – tette hozzá.

Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában elmondta: az, ha egy tagállam él az uniós szerződésekben foglalt jogával, hogy megállítson egy folyamatot, ami meggyőződése szerint árt Európának, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkozni azon, miért teszi.

 

Ajánljuk még